Začínáme s fotogalerií

10.02.2014 12:29

Tento týden bych se rád vrátil ke vzpomínání na deset let našeho cestování. Vzpomínka patří ještě jednou Novému Zélandu. V této zemi jsem byl dvakrát a v součtu jsem u protinožců pobýval skoro půl roku. Zatímco první pobyt patřil především studiu a poznávání způsobu života přímo v místních rodinách, ten druhý byl především o pozorování přírodních krás. A taky o prvním splněném snu našeho Jirky. Procestovali jsme Severní i Jižní ostrov a ujeli celkem deset tisíc kilometrů. Byla to fantastická životní zkušenost, která udala náš budoucí směr. Cestování jsme si zamilovali a od té doby se ho držíme, jak ..... , víte co, košile.

Díky našim přátelům jsme s Novým Zélandem dodnes spojení. Vždyť náš kamarád Ian, kterého znáte jako autora hudby k našim novozélandským filmům, v květnu už počtvrté přijede k nám domů na návštěvu. Stalo se pro něj tradicí, že se vždycky cestou do své rodné Anglie alespoň na pár dní zastaví. A my jsme za to moc rádi a už se na něj těšíme.

Nový Zéland je jedinou zemí, kam bych se já osobně chtěl ještě jednou vrátit. Často se nás lidé na besedách ptají, kterou z našich expedic bychom si chtěli zopakovat. A my vždycky tvrdíme, že žádnou a raději pojedeme někam, kde jsme ještě nebyli. Nový Zéland je ale výjimka, to je prostě srdeční záležitost. Mám velkou výhodu, že manželka ani dcera tenkrát s námi nebyly. Pevně věřím, že mě jednou začnou přemlouvat, abych se tam s nimi vydal. A já se přesvědčit určitě nechám, slibuji.

Dnešní novinky ale nenabídnou jen suchý text, připravil jsem pro vás první fotogalerii. Klikněte prosím na mapku Austrálie a Oceánie, a pak už můžete listovat mezi padesátkou komentovaných snímků. Pokusil jsem se mou oblíbenou zemi trošku představit. Snad se vám fotky budou líbit a zatoužíte stejně jako já se tam jednou podívat. Pamatujte na naše heslo: "Každý cíl je dosažitelný." A kdo si netroufá nebo nemůže, tak si přečtěte naše knížky a podívejte se na filmy, mnoho se dozvíte a taky zasmějete...