Vánoce ve světě

12.12.2022 08:47

Už máte stromeček? My budeme zdobit dnes. Léta jsme to dělali až na Štědrý den, ale posledních pár roků jsme tradici změnili. Vánoční atmosféra nás baví víc v prosinci než v lednu. Ulice jsou nazdobené, náměstí provoněná punčem a svařákem. Takže nám najednou přišlo docela logické, mít stromeček asi tak 14 dní před vánočními svátky. A cukroví už taky voní, takže můžu tajně užírat...

Na snímcích v rámci naší soutěže samozřejmě nejsou fotky z našeho bytu, ale z jedné země, kterou dnes máte uhodnout. Asi poznáte, že jeden stromek je z bohatší části hlavního města a druhý z té chudinské. Mluví se tady španělsky a zemi omývají dva oceány. Místní fotbalisté nehráli na letošním mistrovství světa. Měl bych dát ještě jednu nápovědu, protože pořád existují dvě možnosti. Hledáme zemi, která je z těchto dvou menší.

Minule jste měli od východu na západ jmenovat tyto země Kiribati, Indonésie, Maledivy, Somálsko, Keňa, Uganda, Demokratická republika Kongo, Kongo, Gabon, Svatý Tomáš, Brazílie, Kolumbie a Ekvádor.

Jak se jmenuje země, kterou dnes hledáme?

PRAVIDLA SOUTĚŽE POZNÁVÁME SVĚT