V Panamě není jen průplav

07.01.2019 03:25

V loňském roce jsme žádnou velkou expedici nepodnikli, ale letos jsme začali opravdu zostra. Hned 2. ledna brzo ráno jsme si to namířili směr Vídeň a odtud přes Frankfurt do Panama City. Mezi mrakodrapy jsme dlouho nepobyli a hned 3. ledna brzo ráno jsme navštívili slavný kanál. Věděli jste, že pouze jeden člověk na světě panamský průplav přeplaval? Pro šťouraly dodávám, že pochopitelně na délku, ne napříč.

Unikátní stavitelské dílo zemi jistě proslavilo, ale rozhodně je tady k vidění mnohem víc. Nebudu prozrazovat všechno, jen naznačím, zbytek vám podrobně představíme na besedách. Velmi se nám zalíbilo noční Staré město, myslím v Panama City. Jednak tady stále ještě mají vánoční výzdobu a navíc sem za 14 dní zavítá papež, tekže se vše vylepšuje k dokonalosti. Dostali jsme se také na místa, kam běžný turista nezavítá. V chudinské čtvrti El Chorillo se nám moc líbilo, snad to nezní hrozně, ale lidé jsou velmi přátelští, usmívali se a zvali nás na návštěvu. Války gangů, krádeže a zabíjení patří minulosti, i když jsme si na peněženku pozor raději dávali. Viděli jsme kohouty přpravené postavit se soupeřům v ringu v souboji na život a na smrt. Navštívili jsme tělocvičnu, kde trénoval slavný boxer Roberto Durán. A poprvé v životě jsme viděli, jak roste mango.

Parádní zážitky máme z plavby po řece Charges, kde jsme pozorovali na břehu opice či lenochoda. Moc se nám líbilo také na ostrovech San Blas s úžasnými bílými plážemi pod kokosovými palmami. První část naší expedice se prostě povedla a doufáme, že v podobném duchu bude výprava pokračovat. Za týden se zase přihlásíme.

Panama - fotogalerie

1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>