Střípky z Evropy

13.10.2014 09:29

Každé pondělí vám píšu, co je u nás nového. Někdy vybírám z více variant, jindy jen těžko vymýšlím, jakou zprávu zveřejnit. Tentokrát byl můj úkol snadný. Odevzdal jsem do tiskárny novou, celkově devátou knihu o našem cestování, a tak se sluší vás informovat, co vás čeká. Pravděpodobně poslední říjnový den si dovezu domů nové miminko, jak jsem kdysi naše cestopisné knihy pojmenoval. Bude se jmenovat Střípky z Evropy a společně s námi se podíváte do celé řady států našeho kontinentu.

Posbírali jsme nejzajímavější příběhy, které se udály za posledních osm let a sestavili z nich pestrou, veselou, dojemnou i dobrodružnou paletu patnácti samostatných povídek. Nakoukneme do Francie, Rakouska, Itálie, Skotska, Švýcarska, Anglie nebo Nizozemska. Jsem přesvědčen, že celá řada z vás bude mít podobné zážitky, navštívili jste stejná místa jako my a určitě rádi zavzpomínáte a porovnáte své zkušenosti s našimi. Taky doufám, že další cestovatele inspirujeme k výletu v našich stopách. Jirka je výjimečný v objevování překrásných míst a umí sestavit dokonalý program našich expedic. Nejinak tomu bylo na mnoha menších cestách, které jsme postupně absolvovali a teď vám některé zážitky představíme v knižní podobě.

Kdo je nedočkavý, může si už teď novou knihu objednávat. Jen těm z vás, kteří se ozvou do konce tohoto měsíce, můžeme knihy poslat ještě teplé. Ti ostatní si budou muset chvíli počkat, protože prvních čtrnáct dní v listopadu máme velmi náročný program besed daleko od domova a nebudeme mít čas na balení zásilek. Na poštu proto můžeme jít v sobotu 1.11. a pak až zřejmě v úterý 18.11. Záleží tedy na vás, jak moc se na naše nové povídání těšíte...