První příběhy v soutěži

23.02.2015 11:36

Dříve než se dostanu k hlavnímu tématu dnešního dne, musím dokončit svůj příspěvek z minulého týdne. Můžu vám říct, že jsem si tím článkem pěkně zavařil. Už tak dusnou atmosféru jsem doma ještě více zahustil. Monika mi pěkně poděkovala za ještě větší stres a tlak, který jsem na ni zveřejněním důležité zkoušky vytvořil. "Teď bude celá republika vědět, že jsem úplně blbá, propadla jsem a budu opakovat ročník," zněl doslova její komentář. "Taťo, to jsi fakt neměl, víš přece, jak se bojí a pokud jí to nevyjde, tak jí uděláš ostudu," přidala se manželka, abych si ten kalich hořkosti dopil až do dna. Jen Jirka se usmíval a povzbudil mě slovy: "Monďa to udělá a seš z toho venku."

A tak jsem měl díky své otevřenosti noc hrůzy. Já, který jsem na zkoušku vůbec nešel a státnice mám dávno za sebou, jsem se najednou bál té příšerné profesorky, která je prý postrachem medicíny. Znovu jsem byl nervózní jako před mnoha lety před vlastními prověrkami mnohdy nevalných znalostí. Ale Monča to přece umí, uklidňoval jsem se, bohužel docela marně. Cítil jsem průser jak mraky a nenávist ženské části naší rodiny, kterou doplnila ještě babička: "Ty tu holku jenom hecuješ a stresuješ, už jí dej pokoj," poslouchal jsem telefonát už druhý den, kdy dcera seděla na potítku.

Už už jsem měl prst na tlačítku DELETE, abych informaci z našich stránek stáhl, když se ozval telefon a v něm vítězoslavný řev. "Nechápu, jak je to možný, ale jsem mezi 20 %, kteří to udělali," křičela Monika. "A neříkal jsem to, nezapomeň se omluvit a poděkovat," konstatuji klidně, jako by šlo o naprosto samozřejmou věc. Stejnou větu pak opakuji manželce a vzápětí si dobírám i svoji mámu. Překonaný stres má jednu výhodu - cítím se, jako bych tu zkoušku sám udělal a na dceru jsem náležitě pyšný = dvojitá radost je na světě.

Jéé, to jsem se rozepsal, takže teď už pouze konstatuji, že jsem zveřejnil první tři příběhy v naší soutěži. Doufám, že se vám budou líbit a inspirují mnohé další k sepsání vlastních zážitků. Ať máme naše stránky pestré a je co číst...díky předem.

Příběhy najdete kliknutím na odkaz ..... SOUTĚŽÍTE S NÁMI