Premiéra je tady

05.03.2018 08:09

Tento týden, konkrétně ve středu v pět hodin v Mutěnicích, budeme mít premiéru fungl nové besedy na téma Kambodža, Laos a Thajsko. Jedná se v pořadí o třinácté téma a my budeme doufat, že magické číslo je pro nás šťastným. Možná si řeknete: "No a co, promítnete pár fotek a ke každé něco málo řeknete." Snímků jsme nachystali skoro pět stovek, k tomu deset videí, chrámy se mi snad počítat ani nechce. Teda hlavně bych si tím připomněl, že jejich názvy jsou šílené a dost těžce zapamatovatelné. Naštěstí mám poctivou manželku, která se už několik týdnů trpělivě učí jména panovníků, měst i paláců a když nebudu vědět, jistě mi poradí. Sám mám v plánu spíš oživit vzpomínky na veselé zážitky, ať je na besedě kromě faktů i trocha legrace. Přece po mně nikdo nemůže chtít, abych vyslovil třeba oficiální název Bangkoku, který je pro svou délku zapsaný v Guinnessové knize rekordů:

Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit

A na co se můžete v našem vyprávění těšit? Představíme vám nádherné barevné chrámy, exotickou přírodu i život obyčejných lidí. Dozvíte se, jaké má člověk pocity při jízdě na slonovi nebo když vám na hlavu skočí opice. Překvapí vás unikátní tržiště na kolejích nebo vodních kanálech. Zjistíte, co všechno se dá vyrobit z krokodýla, jak chutnají pečení pavouci nebo k čemu slouží pálenka z jedovatého hada. Poznáte život dlouhokrkých žen a překvapí vás povinnost mužů zaplatit rodičům za budoucí manželku. Pokud vás naše povídání zajímá, tak za námi na některou z besed přijeďte.