Poznáváme Mexiko

28.01.2019 02:12

Čtvrtou zemí, kterou jsme na naší výpravě střední Amerikou navštívili, je Mexiko. Pohybujeme se pronajatým autem, podle předem připraveného plánu a všechno zatím vychází bez větších problémů. Píchnuté kolo jsme vyřešili hravě, tedy za pomocí místního šikuly. Úmysl našeho navigátora vlákat nás na zkratku polní cestou jsme přečetli jako léčku a vydali se raději na jistotu. Pravda znamenalo to cestovat přes ne úplně bezpečné vesnice potmě, ale nic špatného se nám nepřihodilo.

Hlavně ale máme plné batohy zážitků a už je skoro nemůžeme unést. Už jsme viděli spoustu mayských památek, ale navštívili jsme taky ZOO s místními zvířaty nebo několik vodopádů. Byli jsme u moře i skoro tři kilometry nad ním. Prošli jsme si několikrát tržiště a ochutnali mexickou kuchyni. A řeknu vám, vylézt až úplně nahoru, na jednu z nejvyšších pyramid světa, to je opravdu bomba. Nevíte, jestli se máte smát nebo brečet, bát se nebo radovat, srdce vám buší a oči natáčejí video, které nikdo jiný neuvidí a nepochopí....to si každý musí zažít sám.

S výčtem pestrých událostí bych mohl pokračovat, ale já jen naznačuju, abyste se těšili na podrobné povídání na besedě a nový kalendář, který už se nám pomalu rýsuje. Ale nebudeme se v lednu strašit příštím rokem, tak rychle náš život zase neběží. Mrkněte se na naše fotografie a příští týden očekávejte závěrečnou zprávu, tu už budu ťukat do klávesnice v Přerově. Ve čtvrtek jsme doma...

Mexiko - fotogalerie

<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>