Nový film o cestování s Jirkou je na světě

16.10.2017 08:32

Dnes bych vám rád představil náš nejnovější cestopisný dokument, který jsme vydali na DVD. Mapuje dvě naše evropské výpravy a pojmenovali jsme ho S Jirkou na sever i na jih. Nejprve vás zavedeme do Skandinávie a Pobaltí a potom ještě do horkého Španělska. Film je možná trošku jiný než předchozích devět, které už znáte. Je více osobní a hlavně Jirka v něm dostal hodně prostoru ke komentování zážitků, které pro nás i pro vás připravil. Celkové pojetí je optimistické a myslím si, že se vůbec nemusíte bát se na něj podívat, přestože Jirka už není mezi námi. Třeba právě díky filmu si zachováte v paměti jeho neodmyslitelný úsměv a dlouhé řasy, které mu závidělo mnoho žen.

 

Dokumentární film S Jirkou na sever i na jih představuje expedici po Skandinávii a Pobaltí a také výlet na Pyrenejský poloostrov. Nejprve společně nahlédneme do překrásných fjordů i pod vodopády a ochutnáme mořské poklady norských rybářů. V Lotyšsku překvapivě objevíme francouzské zahrady a trošku bát se budeme v litevských bažinách.
Protikladem severu je zcela určitě horké Španělsko a nejen kvůli teplotě. Barcelona nás okouzlí památkami i zpívající fontánou. A co teprve býčí zápasy v Madridu vyvolávající u návštěvníků rozporuplné pocity! Jízda na nejvyšší horské dráze Evropy vyděsí i nejstatečnější příznivce adrenalinu.

Film na DVD si můžete objednat zde...