Náš výlet do USA

08.12.2014 08:28

Čas běží jako bláznivý a už skoro rok společně s námi vzpomínáte na desetiletou historii našeho cestování. Znovu jsme se projeli po všech světadílech a postupně jsme zveřejnili fotografie ze všech našich výprav. Teda myslím těch, řekněme světových, protože v rukávu máme ještě naše evropské cesty. Takže i příští rok máme na co vzpomínat a dodržovat naše vzpomínkové pondělky. Budeme se courat po našem kontinentu a já doufám, že nejen pohledem do minulosti, ale uskutečníme také nějakou tu expedici na doposud neprobádaná místa.

Nyní ale musím zkompletovat fotogalerii a zavzpomínat na deset amerických států, které jsme projeli v srpnu a září roku 2012. Byl to parádní výlet, i když musím přiznat, že jsme se Americe docela dlouho bránili. Jirka celou dobu tvrdil, jak jsou ti Amíci namyšlení a jak je nemá rád. Jenže příroda v národních parcích je lákavá až neodolatelně. A měli jsme ještě jeden důvod zamířit právě do Severní Ameriky. Sice jsme se pyšnili návštěvou všech obydlených světadílů, kam geograficky patří Grónsko, kde jsme strávili týden v roce 2010. Ale znáte to, pár lidí vás provokuje, že se to nepočítá a hned máte důvod jim zavřít hu.., teda chci říci ústa. A tak jsme se tam přece jen vydali a rozhodně nelitovali.

Mnohokrát jsme otevřeli pusu dokořán a nebyli schopni ji zavřít. Scenérie divoké přírody byly opravdu famózní a z pohledu přírodních krás předčily naše dost velké očekávání. Byli jsme nadšení a nebýt Jirkova zhoršeného zdravotního stavu, dost možná bychom se vydali do USA ještě jednou, vždyť jsme zdaleka neprobádali všechny jejich státy. Ale co si budeme naříkat, viděli jsme hodně a já vás můžu pozvat do naší fotogalerie, abyste si udělali představu, o čem to vlastně mluvím, tedy píšu. A koho obrázky zaujmou, neváhejte si u nás objednat naši knihu Jaká je Amerika? nebo film na DVD Západ USA & Havajské ostrovy.