Liverpool - Chelsea

27.11.2017 08:32

Kdo sleduje příběh naší rodiny pravidelně, tak jistě ví, že kromě cestování je naším velkým koníčkem sport. Troufám si říct, že máme slušný přehled o všem důležitém. Čeští sportovci na olympiádě či mistrovství světa se mohou spolehnout na naše zaťaté pěsti pro štěstí. Sousedi v paneláku přesně ví, kdy padne důležitý gól, protože z našeho bytu se ozývá hlasitý jásot. Celou řadu fotbalových utkání jsme navštívili osobně a za největší zážitek určitě považujeme osobní setkání s Petrem Čechem v Londýně a návštěvu zápasu Chelsea - Liverpool. Tehdy byl Jirka opavdu na vrchulu sportovního snu a moc si to užil.

Pokud se přesuneme z reprezentační úrovně na klubovou, nastane však mezi námi nesmiřitelná rivalita. S Jirkou jsme soupeřili celý život a většinou fandili každý někomu jinému, abychom se mohli mezi sebou přít, to škádlení nás nesmírně bavilo. Absolutním vrcholem v tomto směru byl vždycky zápas mezi našimi srdečními kluby anglické ligy, kterými jsou Liverpool a Chelsea. Alena byla vždycky na straně Jirky, takže minulá sobota byla u nás po čase opět ve znamení červené a modré, tedy klubových barev. Připojuji pár fotografií, abyste viděli, jak to u nás doma vypadalo:

Klubové vlajky a čepice jsou samozřejmostí:

Stadion Anfield Road v Liverpoolu:

Trenér Liverpoolu už vymýšlí tu správnou taktiku:

Naši fanoušci jsou nejlepší na světě:

Šály, trička, kraťasy, ale i hrnek na kávu v klubových barvách nesmí chybět:

Rivalita je opravdu nesmiřitelná a provokace se neodpouští:

A jak to celé dopadlo? Liverpool si ty chudáky vodil jako slepé koně, drtili jsme je jako vždycky a zaslouženě vedli. Chelsea se skoro nedostala za polovinu a v jedenácti lidech pořád jen bránila, aby nedostala nakládačku. A pak jednou náhodně kopnou do míče, který úplně omylem spadne do branky a je vyrovnáno. Nespravedlivý, brečel jsem až do rána a celou neděli jsem měl zkaženou. Nebojte se, Alena přežila a dnes už spolu zase jedeme přednášet. Až do víkendu bude doma klid, ale pak znovu začneme bojovat, oblékat se do modré a červené a vzájemně se provokovat, tak to u nás je...