Dovolená v Egyptě

15.12.2014 11:52

Minulý týden jsem si teda pěkně naběhl. Sám sebe jsem pochválil, jak jsem celý rok postupně zveřejnil fotografie ze všech našich výprav mimo Evropu. Uplynulo pár minut a už přicházely první provokativní zprávy. "Nezapomněl jste náhodou na něco?", "Opravdu jsi dal do fotogalerie všechno?", "Nebyli jste tak náhodou v Egyptě?" No jo no, je to pravda a koneckonců v našem vzpomínkovém kalendáři je i důkaz. Našim příznivcům prostě nic neujde, ale já jsem rád a děkuji za to. Aspoň vím, že vás zajímáme a nejsme vám lhostejní :-)

Naštěstí jsem se splněním slibu nevychloubal poslední den v roce, takže dnes je opět pondělí a já mám šanci nedostatek napravit. Pravda, náš výlet do Egypta uskutečněný v roce 2004 ještě nebyl tou pravou expedicí v našem stylu. Vždyť jsme byli s cestovkou a všechno nám organizoval někdo jiný a ne náš Jirka. Na druhou stranu naše skupina čítala jen asi deset osob, program byl docela nabitý a rozhodně se nejednalo o polehávání u moře. I když barevných rybiček a korálů jsme si pár dní taky užili.

Hlavní náplní naší výpravy byla plavba po Nilu se zajímavými zastávkami, taky jsme jeli autobusem do pouště nebo vlakem do Káhiry. Jenže poznat Egypt a celou jeho historii nezvládnete ani za celý život, natožpak za 14 dní. Jakous takous představu jsme si však udělali, především díky skvělému místnímu průvodci, který navíc mluvil česky, protože studoval v Praze. Můžete tedy nahlédnout do naší fotogalerie a trošku se seznámit s cestou, o které jsme vlastně nikdy moc nemluvili. Teď už jsou naše fotky ze světa opravdu kompletní, nic dalšího jsme Vám nezatajili.