Díky vám.....

19.06.2017 10:02

Pomaličku končí naše akce, kterou jsme vyhlásili před třemi týdny. Vyzývali jsme vás, naše příznivce, abyste si od nás koupili nějakou knihu nebo DVD za mimořádně nízkou cenu. Navíc jsme slibovali, že kolik našich produktů prodáme, tolik jich i zdarma rozdáme lidem, kteří potřebují povzbudit. Chtěli bychom Vám moc poděkovat za všechny milé zprávy, pochvaly i povzbuzení pokračovat v naší činnosti. Zvláštní dík pak patří všem, kteří si něco koupili a tím nám umožnili udělat dobrý skutek. Rozdávali jsme knihy do dětských domovů, domovů důchodců, konkrétním osobám na invalidním vozíku, školám a organizacím, kteří s lidmi se zdravotním postižením pracují. Zažili jsme celou řadu situací, při nichž nám naskakovala husí kůže. Ne, že by se nám něco podobného nikdy nestalo, ale ten dobrý pocit je prostě famózní.

Nebudeme vám předkládat seznam, kam všude jsme osobně nebo poštou dodali naše knihy a DVD. Nemáme potřebu se ani vytahovat ani dávat důkazy, že to celé nebyla z naší strany jen obchodní taktika. Na této akci skutečně nešlo o výdělek, to nám jistě věříte. Přesto mi dovolte, abych se o pár krásných pocitů podělil. Zúčastnili jsme se velkých sportovních her vozíčkářů a organizátorům věnovali spoustu knih a DVD, aby je mohli účastníkům předat. Viděli jsme, jak ti sportovci na vozíku bojují kromě se soupeřem i sami se sebou. Uvědomili jsme si, kolik úsilí museli vynaložit, aby na tu svou Olympiádu natrénovali. Jak jednoduché je hodit koulí, plavat nebo hrát stolní tenis pro nás a jak těžké je to pro vozíčkáře. Jsou to prostě borci, a o to víc si vážím, že jim příběh našeho Jirky udělal radost a dost možná i povzbudil k dalšímu životu.

Upřímně přiznávám, že fotografie organizátorů a dobrovolníků s naší knihou mi udělala obrovskou radost. Nic takového jsme po nich nechtěli. Prostě paní viceprezidentka nechtěla náš dar jen tak přijmout, a tak seznámila své kolegy s naším životním příběhem. Mnohé prý dojala k slzám, ale věřím i k dalšímu odhodlání zdravotně postiženým pomáhat. Příběh našeho statečného syna tím žije dál a dál pomáhá. Právě tohle jsme si přáli a snad se nám i nadále bude dařit. Pořád je koho oslovit, pořád je koho povzbudit. My se budeme snažit být v tomto směru přínosem a věřím, že vy nám zachováte přízeň a pomůžete nám. Bez vás by to pochopitelně nešlo, to je víc než jasné. Děkujeme, jsme rádi, že vás máme. A díky za všechny ty lidičky, kterým jste na dálku pomohli, mějte dobrý pocit, prosím, zasloužíte si ho.

A na závěr mi dovolte, abych poděkoval všem, kteří si vzpomněli na Jirku. Přesně před rokem usnul, aby se probudil v cestovatelském nebi. Pořád nás to strašně bolí, ale nad vodou nás drží právě ten pocit, jak velký smysl měl jeho statečný život a kolik lidí dokázal pozitivně ovlivnit. Chceme se i nadále snažit, aby jeho příběh žil dál. Za uplynulý rok jsme pochopili, že naše činnost má pořád význam a může ledaskomu pomoci. Jirko, děkujeme za všechno, nikdy na Tebe nezapomeneme, protože to prostě nejde a ani to nechceme. Tvůj věčný úsměv a touhu žít naplno máme pořád před očima a motivuje nás žít tak, abys na nás byl pyšný.