Chelsea - Liverpool

04.05.2015 10:58

Pro dnešní novinky jen těžko můžu zvolit jiné téma než je naše nadcházející expedice. Už jsem vás informoval, že díky iniciativě Petra Čecha  pojedeme do Anglie na fotbal. Čas se naplnil a my zítra ráno vyjíždíme. Asi by byla hloupost jet do Londýna na otočku, a tak jsme poprosili Jirku, aby využil svých schopností a připravil nám program na celý týden. A on to chlapec udělal tak dobře, že už se nemůžeme dočkat. Nejprve strávíme dva dny v Holandsku, kde dcera Monika ještě nikdy nebyla. Brácha by jí moc rád ukázal miliony květin, které se mu při předchozích návštěvách naší oblíbené země tak líbily. A nejen to, moc rád by se projel po typických vodních kanálech, kterým místní říkají grachty.

Pak už se přeplavíme přes moře a prozkoumáme Bílé útesy a středověký hrad Dover, teda pokud počasí dovolí. Už dvakrát jsme měli podobný úmysl - jednou při cestě do Anglie a Skotska a podruhé při návratu. Ani jednou se nám to však nepodařilo, zkrátka déšť k Britským ostrovům jaksi patří a ne vždy vám dovolí naplnit beze zbytku vaše plány. Snad budeme mít tentokrát štěstí, pokusy máme opět dva. A to není všechno, v jižní části Anglie má Jirka v plánu ještě několik zajímavých míst. Všechno vám dopředu prozrazovat nebudeme, ale ani neutajíme, nebojte se.

Hlavní část výpravy chceme věnovat Londýnu, britská metropole nás zkrátka baví a už při minulé návštěvě nás mimořádně okouzlila. Na něco se podíváme ještě jednou, ale v programu máme i neznámá místa. Tak například Jirka by chtěl jet na Londýnském oku a Monďa si prosadila návštěvu Přírodopisného muzea. A pak už přijde vrchol expedice - stadion Stamford Bridge a oslava titulu Chelsea. Liverpool má v plánu vyloupit fotbalový stánek Jirkova oblíbeného klubu a odvézt si všechny body a tím vítězství. Já budu, zřejmě tajně, abych nedostal přes hubu, fandit mužstvu z města Beatles a Jirka se bude usmívat na všechny strany a užívat si oslav, co na tom, že zrovna jeho oblíbenci prohrají.

Taky jsme zvědaví, jestli uvidíme Petra Čecha nebo nám lístky jen někde nechá, to je velký otazník. Ozval se, že vstupenky má u sebe, a tak věříme, že si na nás chvilku najde. Celý program tak zaujal babičku Zdenu a dědu Jirku, že po nás nápadně pořád pokukovali a házeli vyzývavé pohledy, až jsme jim rádi navrhli, ať jedou s námi. Jedeme tedy v šesti, jeden šéf, tři řidiči, což je velká výhoda, několik fotografů, dva kameramani a hlavně všichni natěšenci na mimořádné zážitky. Ještě bychom potřebovali někoho, kdo nám zajistí pěkné počasí?!?

Když nám to čas a technické možnosti dovolí, tak budeme aktuálně plnit naši fotogalerii na Facebooku. Navštivte tedy naše stránky i v průběhu týdne, klikněte na slovo  v levé části a mrkněte se, kde zrovna jsme a co tam děláme. Věřím, že se každý večer dostaneme k internetu, abychom vám informace o výpravě zprostředkovali. Není nutné být aktivním facebookářem, prostě kliknete a koukáte, i když účet na sociální síti nemáte. Tak nám držte pěsti a chcete-li, sledujte průběžné informace.