12. dubna

10.04.2021 09:18

Dnes je hned z několika důvodů významné datum. Před šedesáti lety byl Gagarin jako první člověk na světě ve vesmíru. V roce 1980 se Terry Fox vydal na svůj legendární běh. A u nás dnes nastávají změny, které vrací školáky do škol a opět můžeme překročit hranici okresu. Nic z toho jsem však neměl na mysli, já vám přece hlavně sděluji novinky i vzpomínky z našeho cestování.

12. dubna 2004 jsem se vrátil z první expedice na Nový Zéland, která úplně změnila náš život. Přesně o rok později jsem začal psát svou první knihu právě o této cestě. A opět ve stejný den v roce 2008 jsme měli svůj první pořad v České televizi. K dubnovému datu jsem také směřoval výroční zprávy, kterými každoročně hodnotím uplynulý rok v našem cestovatelském i osobním životě. Udělám to i tentokrát a zvu všechny naše příznivce k malému ohlédnutí zpět i pohledu do budoucna. Stačí kliknout na odkaz a dozvíte se víc ... Výroční zpráva

A jen tak mimochodem, na soutěžní otázku odpověděli správně ti, kteří tipovali rosnatku, viděli jsme ji v bažinách Viru raba v Estonsku.